Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Liberal-democraţii sînt mulţumiţi de cooperarea cu comuniştii la şedinţa de vineri

14 apr. 2014,, 10:30   Politică
3877 6
Foto: noi.md
Şeful Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, liberal-democratul Veaceslav Ioniţă şi-a exprimat satisfacţia pentru colaborarea avută cu Partidul Comuniştilor (PCRM) în cadrul şedinţei de vineri a Parlamentului.

Potrivit agenţiei "Infotag", parlamentarul a spus după şedinţă că "la discutarea amendamentelor Politicii bugetar-fiscale pentru 2014 (PBF), comuniştii au demonstrat dorinţă de a coopera şi interes de a adopta un document important pentru ţară".

"Acest proiect a ajuns în Parlament în regim de urgenţă şi am depus toate eforturile pentru a fi adoptat cît mai curînd. PCRM a susţinut acest proiect, deoarece a văzut dorinţa noastră de a soluţiona problema accizelor şi taxelor pentru agenţii economici din regiunea transnistreană. Comuniştii au propus un şir de amendamente, pe care le-am aprobat şi mi-a plăcut abordarea lor a proiectului", a menţionat Ioniţă.

Potrivit deputatului, "Coaliţiei de guvernare nu-i ajungeau voturi pentru a adopta proiectul fără comunişti, însă PCRM a dat dovadă de responsabilitate faţă de proiect şi în cadrul şedinţei PLDM s-a decis adoptarea propunerilor lor".

"Au apărut întrebări în privinţa consolidării pachetelor de acţiuni. Comuniştii au fost de acord cu acest proiect în proporţie de 80%, însă au apărut anumite întrebări, care trebuie discutate în cadrul comisiei. În formatul actual rămîne loc pentru interpretarea greşită a modificării. Adică, mulţi deputaţi au observat posibilitatea utilizării incorecte a acţiunilor statului. Nu vom admite ca deputaţii să fie acuzaţi de intenţii ascunse la adoptarea legii şi de aceea pregătim un proiect de lege separat", a spus el.

Un alt amendament din proiect vizează zonele antreprenorialului liber (ZAL), cărora li s-a permis să comercializeze în Moldova 25% din mărfurile produse.

"Anterior ZAL nu puteau comercializa produse în Moldova, deoarece se aflau într-un regim vamal special, însă din cauza problemelor cu piaţa estică antreprenorii au ajuns într-o situaţie neconvenabilă faţă de concurenţi. Am permis comercializarea în Moldova a 25% din produsele fabricate", a remarcat Ioniţă.

Indiferent de revenirea accizelor pentru automobilele cu capacitatea motorului mai mare de 2,5 mii cm³ la 3,5 euro/cm³, deputatul a spus că în timpul apropiat va fi pregătit un proiect ce micşorează accizele, dar stabileşte un impozit pentru lux.

"Guvernul s-a pronunţat pentru necesitatea desfăşurării negocierilor pe marginea acestui amendament, dar în cadrul altui proiect", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?