Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Monumentul „Eliberarea” din Chişinău va fi renovat către Ziua Victoriei

11 apr. 2014,, 13:35   Societate
9590 4
Foto: wikipedia.org
Decizia privind necesitatea de a-i reda monumentului dedicat eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă aspectul de odinioară a fost adoptată la şedinţa Consiliului Obştesc „Pentru Patrie!” («За Родину!»), care întruneşte peste 70 de organizaţii şi mişcări obşteşti.

Membrii Consiliului s-au pronunţat pentru necesitatea amenajării monumentului, cît şi a teritoriului din jurul acestuia. În timpul apropiat se preconizează efectuarea unor lucrări de înlăturare a tuturor iregularităţilor de pe suprafața monumentului, ştergerea inscripţiilor lăsate de vandali, vopsirea, precum şi plantarea unor ronduri de flori.

„Nu putem să privim cu indiferenţă la tentativele de profanare a memoriei sfinte a eroilor căzuţi, care au luptat pentru libertatea şi independenţa Patriei noastre faţă de jugul româno-fascist. Am reuşit să păstrăm acest monument important pentru Chişinău şi ţară, în ciuda atacurilor aşa-zişilor savanţi de la Academia de Ştiinţe a Moldovei. Următoarea etapă este amenajarea lui”, a declarat preşedintele Consiliului Obştesc „Pentru Patrie!”, Igor Tuleanţev.

Chişinăuienii şi oaspeţii capitalei vor putea contempla noul aspect al monumentului deja pe 5 mai curent. Potrivit membrilor Consiliului „Pentru Patrie!”, pînă la Ziua Victoriei monumentul trebuie să revină la imaginea demnă de statutul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?