Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Grup de şantajişti, condus de un deţinut

11 apr. 2014,, 11:26   Societate
3971 0
Foto: adevarul.ro
"Infractorul, condamnat la ani grei de închisoare pentru tîlhărie cu folosirea armei şi care îşi ispăşea pedeapsa la Taraclia, a organizat o comunitate criminală. Aceasta se ocupa de şantajarea rudelor deţinuţilor – colegi de celulă ai recidivistului", a comunicat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la MAI, reprezentantul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Sergiu Cavcaliuc.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că deţinutul de 34 de ani îşi găsea victimele în rîndurile deţinuţilor.

"În cadrul discuţiei el îi întreba despre rude, veniturile acestora, afla neajunsurile victimei. Apoi mesajele cu ameninţări de violenţă la adresa ei erau trimise rudelor. Membrii grupului ţineau legătura prin intermediul telefoanelor mobile. În momentul arestului, recidivistul avea la sine două telefoane mobile şi cîteva cartele de reîncărcare", a comunicat sursa, explicînd că a fost stabilit faptul de transmitere a unui automobil Audi şi estorcare a 4 mii de euro.

"Scrisorile erau transmise de un alt membru al grupului. Tot el se ocupa şi de obţinerea bunurilor şi a banilor. Automobilul transmis de rudele victimei a fost înregistrat pe numele unui împuternicit, la notar. Apoi au fost solicitați 4 mii de euro, dintre care a fost transmisă doar jumătate. Victima este un locuitor de 48 de ani al oraşului Ialoveni, care are doi copii, iar o rudă de a sa munceşte în Rusia. Această rudă a şi depus sesizarea la poliţie, care în decurs de o lună a rezolvat infracţiunea", a comunicat reprezentantul MAI.

Poliţiştii nu au putut numi numărul exact de victime, dar presupun că în rîndurile deţinuţilor coloniei din Taraclia acesta nu este primul caz.

În închisoarea din Taraclia, la data de 1 octombrie 2013 erau deţinuţi 355 de condamnaţi, numărul maxim fiind de 359 de oameni. Aceasta este media de deţinuţi în închisorile din Moldova (de exemplu, în închisoarea din Pruncul sînt deţinuţi 560 de oameni). În total, în Moldova sînt 4450 de deţinuţi. Alţi 2300 se află sub anchetă, în arest preventiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?