Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

CCA a avizat interzicerea publicităţii politice în audiovizual în altă perioadă decît cea electorală

11 apr. 2014,, 11:11   Politică
4059 3
Foto: noi.md
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a avizat pozitiv joi un proiect de lege care prevede interzicerea publicităţii politice în audiovizual în altă perioadă decît cea electorală. Proiectul a fost elaborat de deputaţii PLDM şi trimis CCA spre avizare.

Solicitat de "Infotag", preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, a calificat iniţiativa drept una "bună".

"Pentru a evita interpretarea noţiunii, CCA a propus şi o definiţie pentru "publicitate politică audiovizuală". Aceasta reprezintă orice formă de mesaj verbal sau vizual privind prezentarea ideilor conceptuale ale unui partid politic sau ale unei persoane politice în audiovizual", a spus Pocaznoi.

Membrii CCA au venit cu propunerea ca şi felicitările politicienilor difuzate cu diferite ocazii la TV şi radio să fie catalogate drept publicitate politică, deoarece este prezentată denumirea şi sigla partidelor politice.

Proiectul va fi trimis Guvernului, după care acesta va ajunge în Parlament.

Tot în cadrul şedinţei de joi, CCA a făcut bilanţul concursului pentru utilizarea frecvenţelor radio şi canalelor TV. Astfel, un post de televiziune pentru copii din Comrat a primit o frecvenţă pentru Canal 40. De asemenea, Radio Moldova a primit o frecvenţă la Chişinău, Radio Moldova Tineret – la Glodeni, Naţional FM – la Căuşeni şi Vadul lui Vodă, Univers FM – la Rezina, Sângerei şi Bălţi. Totodată, un nou post de radio, Dialog FM, a primit licenţă şi frecvenţă pentru localităţile Nisporeni şi Proteagailovca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?