Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Expert: Nu este exclus că remanierile din Guvern sînt necesare pentru curățarea imaginii Coaliției

10 apr. 2014,, 17:33   Politică
5424 1
Foto: noi.md
Analistul politic Anatol Țăranu opinează că intenția, deocamdată neoficială, de remaniere a actualului guvern ar putea avea legătură cu alegerile parlamentare din acest an. Expertul admite că nu doar existența unor nemulțumiri față de activitatea anumitor miniștri poate genera demiteri în executiv, dar și necesitatea curățării imaginii politice.

„Remanierile din Guvern constituie o chestie firească în condițiile în care vin să îmbunătățească actul de guvernare. Problema este în ce măsură aceste lucruri au fost convenite la nivelul coaliției de guvernare? În orice ministere, oricît de bine ar activa acestea, există și lucruri mai puțin perfecte, iar anumite remanieri ar fi binevenite”, a explicat Țăranu, opinia căruia a fost solicitată de NOI.md.

Potrivit analistului, nu este exclus că printre membrii cabinetului de miniștri există demnitari care ar putea să afecteze imaginea Coaliției, per ansamblu. Anatol Țăranu a ținut totuși să precizeze că lucrurile vor deveni mai clare în această privință după ce reprezentanții Coaliției vor anunța oficial despre remanieri.

„Sîntem într-un an electoral, iar dacă există miniștri care ar putea să tragă înapoi Coaliția, în acest caz remanierile ar fi necesare pentru curățarea imaginii partidelor respective. Problema constă în identificarea acestor miniștri”, a remarcat Țăranu.

Menționăm că liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Steleț, a declarat anterior că nu au existat deocamdată discuții în cadrul Coaliției pe marginea problemei vizate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?