X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Hong Kong: Un tablou in valoare de 3,7 milioane dolari ar fi ajuns la gunoi

10 apr. 2014,, 18:30   Externe
5324 0
Foto : lenta.ru
Un tablou care a fost licitat, in urma cu doua saptamani, la un pret de 3,7 milioane dolari, a disparut subit, au anuntat autoritatile; acestea sugereaza ca personalul menajer l-ar fi aruncat, din greseala, la ghena de gunoi.

Pictura "Snowy Mountain" din 2012, semnata de artistul chinez Cui Ruzhuo, a disparut marti dimineata, dupa o licitatie desfasurata luni, informeaza Reuters.

Cotidianul Ming Pao precizeaza ca politia a verificat camerele de supraveghere din hotelul Grand Hyatt, unde a avut loc licitatia - pe filmare se vede cum menajerele iau tabloul de pe perete.

Se pare ca pictura ar fi ajuns la gunoi si aceasta este cea mai mare temere a autoritatilor.

Reprezentantii Poly Auction din Hong Kong nu au comentat informatiile legate de disparitia tabloului.
Politia nu a confirmat deocamdata daca tabloul a ajuns sau nu la cosul de gunoi.
Gladis Young, directorul de comunicatii al hotelului Grand Hyatt, a declarat ca personalul hotelier nu a fost implicat, deoarece organizatorii evenimentelor care implica aducerea unor obiecte de valoare recruteaza propria echipa de securitate.

Marti, un obiect rar din timpul Dinastiei Ming a depasit recordul mondial in privinta pretului unui portelan chinezesc, fiind vandut cu 36,3 milioane dolari, in cadrul unei licitatii Sotheby's din Hong Kong.
In 2010, un vas Qing a fost vandut cu 32,4 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?