Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Muhametşin: Deschiderea unui consulat al Federaţiei Ruse la Comrat nu este o necesitate imperioasă

9 apr. 2014,, 11:58   Societate
3405 1
Foto: novostipmr.com
"Chestiunea cu privire la deschiderea unui consulat la Comrat nu e atît de imperioasă pe cît credem noi. Vizităm cu regularitate Comratul și Găgăuzia, trimitem aici funcționarii consulari, angajați ai Departamentului consular al Serviciului Federal de Migrație, precum și de la Rossotrudnicestvo. Ne străduim să soluţionăm problemele care apar", a declarat în timpul vizitei sale în Găgăuzia ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Pe viitor, "probabil, va fi posibilă deschiderea unui oficiu consular la Comrat, dar acest lucru se va întîmpla numai după ce ministerele de externe ale Republicii Moldova și Rusiei vor conveni asupra acestei probleme", a subliniat el.

Diplomatul nu a putut răspunde reporterilor cînd vor fi implementate acordurile încheiate de către delegația găgăuză la Moscova, din simplul motiv că el "nu a făcut parte din această delegaţie".

Nu mai puţin straniu a fost faptul că ambasadorul nu era informat nici referitor la posibilitatea deschiderii unui laborator al Rospotrebnadzorului la Comrat.

Vrînd-nevrînd, apare în minte declaraţia recentă a deputatului Parlamentului din partea fracţiunii PLDM, Petru Vlah, cum că din călătoria întreprinsă la Moscova delegaţia Găgăuziei s-ar fi întors cu nimic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?