X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Moldova a ocupat locul 81 în ratingul dezvoltării sociale

9 apr. 2014,, 11:30   Societate
2702 1
Foto: tv7.md
Moldova a ocupat locul 81 printre 132 de ţări ale lumii, în Indexul dezvoltării sociale - 2014, întocmit anual de ONG-ul american Social Progress Imperative, cu suportul uneia dintre cele mai mari companii de audit din lume – Deloitte.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la pagina web a companiei, indexul apreciază ratingul ţărilor nu în baza creşterii economice, dar ținînd cont de posibilităţile locuitorilor ţării. În particular, sînt luaţi în consideraţie astfel de factori ca necesităţile de bază ale omului (alimentele şi accesibilitatea medicinii, apa, locuinţa şi siguranţa proprie), bazele prosperităţii (accesul la cunoştinţele de bază, accesul la informaţie şi comunicaţii, protecţia sănătăţii şi rata mortalităţii, mediul înconjurător), posibilităţile (drepturi personale, libertatea proprie şi alegerea, toleranţa şi integrarea, accesibilitatea studiilor superioare).

În calitate de surse de informaţie au fost folosite datele sondajelor (12%), aprecierile experţilor (25%) şi date sigure (61%).

Ucraina s-a amplasat în rating pe locul 62, Georgia – pe 66, Rusia – pe 80. O situaţie mai bună se înregistrează în ţările baltice.

În top cinci ţări s-au plasat Noua Zeelandă, Elveţia, Islanda, Olanda şi Norvegia. Pe ultima poziţie în rating se situează Ciad.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?