X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Eugen Carpov: Pentru Transnistria vor fi anulate nu doar accizele, dar şi taxele vamale şi ecologice

8 apr. 2014,, 12:00   Societate
5577 9
Foto: noi.md
"Pentru agenţii economici din Transnistria Moldova va anula nu doar accizele la import, dar şi taxele vamale şi ecologice", a comunicat ieri, la postul de televiziune TV7, vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, comentînd refuzul Tiraspolului de a participa la runda de negocieri în formatul "5+2" de la Viena.

Potrivit agenţiei "Infotag", oficialul a numit propunerea înaintată Parlamentului Moldovei de a soluţiona această problemă una de "pachet", iar zădărnicirea votării de vineri a acestui document "completarea ordinii de zi a legislativului cu subiecte neplanificate".

"Proiectul privind accizele pentru agenţii economici transnistreni nu a fost votat din cauza audienţelor de durată privind evenimentele din aprilie 2009, iar joi s-a discutat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de opoziţie", a amintit Carpov, promiţînd că documentul va fi votat deja pe 10 aprilie.

Politicianul consideră că refuzul reprezentanţilor Transnistriei de a participa la negocierile din Viena "nu vor duce la o înţelege mai bună a poziţiilor noastre, ci dimpotrivă, îndepărtează posibilitatea de a purta negocieri serioase privind reglementarea conflictului transnistrean".

Demnitarul a calificat situaţia relaţiilor cu Transnistria drept una "complicată şi care are un caracter complex".

"Însăși existenţa unor condiţii preventive de participare la negocieri deja este un obstacol", a subliniat vicepremierul, remarcînd că indiferent de criza evidentă din ultimul timp a relaţiilor, reprezentanţii politici şi experţii au început să se întrunească mai des.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?