Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Primarul de Ceadîr-Lunga amenință cu greva foamei

4 apr. 2014,, 15:33   Societate
3466 0
Foto: vfkuse.md
Primarul orașului Ceadîr-Lunga, Gheorghe Ormanji, a instalat direct pe un drum de importanță națională un cort și amenință cu greva foamei, relatează NOI.md.

Reacția edilului vine ca răspuns la acțiunile poliției, care a amendat un agent economic și nu permite instalarea denivelărilor artificiale din asfalt.

Totodată, Ormanji cere ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean, și ministrului Transporturilor, Vasile Botnari, să vină la Ceadîr-Lunga să reînnoiască marcajul rutier și să instaleze calmatoare de viteză.

Primarul a explicat că în ultimele trei luni, în accidente rutiere, la Ceadîr-Lunga au murit patru tineri. Șoferii nu respectă limita de viteză în localități, creînd pericol pentru viața locuitorilor orașului.

La rîndul său, șeful administrației raionale, Serghei Buzadji, a comunicat pentru NOI.md că susține ideea instalării de către consiliul orășenesc a „denivelărilor artificiale, însă a amintit despre necesitatea respectării procedurilor și coordonarea acțiunilor cu organele abilitate.

„Tocmai s-a încheiat ședința consiliului orășenesc în cadrul căreia le-am explicat deputaților de ce am interzis instalarea denivelărilor artificiale fără acordul poliției rutiere și altor organe abilitate. Consilierii au fost de acord cu argumentele mele și l-au obligat pe primar să scoată pe cont propriu denivelările artificiale instalate cu încălcarea normelor”, a precizat Buzadji.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?