Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Andrievschi: Aderarea Moldovei la NATO ar deveni un coșmar pentru Rusia

4 apr. 2014,, 13:22   Politică
5571 2
Foto: gzt.md
„Declarația liderului PLDM, Vlad Filat, privind aderarea Republicii Moldova la NATO nu trebuie percepută la modul direct. Trebuie căutat substratul celor spuse”, a opinat analistul politic Vitalie Andrievschi, solicitat de NOI.md să comenteze declarația liderului liberal-democrat precum că aderarea la NATO va deschide perspective bune Moldovei.

Vitalie Andrievschi consideră că această afirmație nu înseamnă un îndemn direct de aderare la NATO, ci este strîns legată de evenimentele din Ucraina.

„În primul rînd, trebuie ținut cont de faptul că fără aderarea Ucrainei la NATO nu poate fi vorba despre niciun fel de aderare a Moldovei la această organizație. În cazul în care Ucraina va deveni membră a Tratatului Atlanticului de Nord, Moldova nu va avea altă variantă. Și atunci această situație va deveni un coșmar pentru Rusia”, a subliniat analistul.

„Posibilitatea de aderare la NATO reprezintă o armă serioasă pentru conducerea Moldovei în negocierile cu Moscova și acest atu trebuie folosit subtil, îndeosebi în problema soluționării diferendului transnistrean. Dar nimic mai mult, or, aderarea la un bloc ostil Rusiei va fi deja un coșmar pentru Moldova: pierderea pieței de desfacere, expulzarea muncitorilor migranți etc. Iată de ce sînt convins că neutralitatea noastră constituțională este convenabilă pentru stabilirea și păstrarea unor relații bune atît cu Occidentul, cît și cu Estul”, a conchis Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?