X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Ucraina și NATO discuta despre dezvoltarea relațiilor de "parteneriat special"

3 apr. 2014,, 11:37   Societate
2643 2
Foto : nsn.fm
În timpul aflării la sediul NATO pentru a participa la evenimentele anuale ale Alianței la nivel de șefi de ministere de externe, Ministrul de Externe al Ucrainei Andrei Deșița s-a întîlnit cu Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat pentru corespondentul REGNUM la Kiev serviciul de presă al guvernului ucrainean.

Potrivit informațiilor furnizate, în timpul întrevederii a avut loc un schimb de opinii cu privire la situația politică din Ucraina, precum și posibile modalități de a "de-escalada tensiunea din Crimeea". Părțile au subliniat încă o dată că acțiunile agresive ale Rusiei față de Ucraina amenință direct securitatea și stabilitatea europeană în regiunea euro-atlantică.

Potrivit serviciului de presă, secretarul general al NATO a reiterat poziția Alianței de sprijin puternic pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. El a menționat, de asemenea, dreptul inalienabil al poporului ucrainean de a determina propriul viitor fără interferențe externe.

Părțile au discutat despre dezvoltarea în continuare a relațiilor de parteneriat special dintre Ucraina și NATO , care prevede intensificarea substanțială a cooperării practice și dialogul politic, inclusiv la cel mai înalt nivel.

Anterior, președintele în exercițiu al Ucrainei, președintele Radei Supreme Alexandr Turcinov a declarat că Kievul examinează problema modificării statutului său de non- aliniere la blocurile militare. "Astăzi, problema este foarte acută, iar Ucraina duce tratative pentru a crea condiții ca nicio țară să nu dorească să agreseze statul nostru", - a spus Turcinov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?