Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

"Finlanda ar putea fi URMĂTOAREA ȚINTĂ". Avertismentul unui fost consilier al lui Putin pentru liderii occidentali

2 apr. 2014,, 10:15   Externe
18246 26
Foto : stirileprotv.ro
Finlanda a intensificat supravegherea la frontiera cu Rusia în ultimele săptămîni, dupa anexarea regiunii ucrainene Crimeea. Statul nordic a facut parte, la inceputul secolului XX, din Imperiul Rus.

Dupa anexarea Crimeii și mobilizarea armatei în noul teritroiu, Vladimir Putin va continua eforturile de extindere a Rusiei, pînă cînd va cuceri Belarus, statele baltice și Finlanda, a declarat unul dintre cei mai apropiați consilieri ai săi, scrie publicația britanică The Independent.

Andrei Illarionov, consilierul economic al lui Putin între 2000 și 2005, a povestit că liderul rus intenționează să facă o "dreptate istorică" prin întoarcerea la teritoriile din timpul ultimului Țar, Nicolae al II-lea și a Uniunii Sovietice conduse de Stalin.

Illarionov a declarat pentru o publicație suedeză că Rusia va susține că acordarea idependenței Finlandei, în 1917, a fost un act de "trădare împotriva intereselor naționale", comis de bolșevici. "Putin crede că protejează ceea ce îi aparține lui și predecesorilor săi", a mărturisit Illarionov. "Liderii occidentali par că au uitat cu totul că mai există conducători în lume care vor să cucerească alte țări", a completat fostul consilier rus.

Finlanda a făcut parte din Imperiul rus, timp de 108 ani, sub forma unui Mare Ducat autonom. Țara nu este membră a NATO, așa că o invazie nu ar fi considerată un atac împotriva Alianței. Comandantul aviației militare finlandeze a declarat că a intensificat supravegherea aeriană în zona Mării Baltice, în ultimele săptămîni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?