X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Problema fermierilor moldoveni din stînga Nistrului a rămas nesoluţionată (VIDEO)

1 apr. 2014,, 17:43   Societate
4340 0
Foto: noi.md
Negocierile de astăzi dintre reprezentanţii politici ai Tiraspolului şi Chişinăului nu pot fi numite construtive. De această părere este şefa diplomaţiei nerecunoscutei RMN, Nina Ştanski, informează NOI.md.

În cadrul întrevederii cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a fost discutată situaţia fermierilor din raionul Dubăsari.

„Luni ne vom concentra asupra soluţionării problemei fermierilor moldoveni care ar dori să utilizeze terenurile din raionul Dubăsari. Toţi însă uită de fermierii transnistreni, care la fel nu-şi pot utiliza pămînturile. Din 86 de fermieri au rămas 17, dar ei nu pot prelucra pămîntul, deoarece nu a fost elaborat un mecanism. Însă s-a dovedit că noul mecanism nici nu este necesar. Partea moldovenească propune să revenim la mecanismul din anul 2006”, a declarat Ştanski.

„Există mecanismul din 2006, care a fost funcţional pînă anul trecut. Dacă putem să-l perfecţionăm, atunci haideţi să facem acest lucru. Dacă nu, atunci, trebuie să respectăm înţelegerile convenite anterior”, a propus Carpov.

Fermierii moldoveni din stînga Nistrului au confirmat disponibilitatea administraţiei Transnistriei de a soluţiona problema şi de a le permite să-şi prelucreze terenurile amplasate după traseul Camenca-Tiraspol, doar odată cu soluţionarea pozitivă a accizelor la import pentru agenţii economici transnistreni.

Problema privind folosirea terenurilor de către fermierii moldoveni în Transnistria va face obiectul discuţiilor din şedinţa comisiilor de experţi de profil, planificată să aibă loc la Tiraspol, pe 7 aprilie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?