Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Deputat liberal: În cazul cazinourilor ţap ispăşitor a fost găsit consilierul lui Veaceslav Ioniță

1 apr. 2014,, 13:00   Politică
5290 2
Foto: noi.md
Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (CGPE) a găsit în cazul cazinourilor, în urma căruia bugetul de stat a fost prejudiciat cu 6 milioane de lei, ţap ispăşitor în persoana fostului consilier al Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, Andrei Conişescu. O declarație în acest sens a făcut pe blogul său deputatul din partea Partidului Liberal Valeriu Munteanu.

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul se arată convins că adevăratul vinovat este şeful Comisiei, liberalul democrat Veaceslav Ioniţă, "sub conducerea căruia în 2010 au fost operate amendamente care au creat condiţii favorabile pentru proprietarii de cazino".

"Comisia de anchetă a stabilit că dl Veaceslav Ioniţă, depăşindu-şi atribuţiile, în numele Parlamentului, a adresat Guvernului răspunsul CEBF, prin care confirmă faptul cunoaşterii introducerii amendamentului, calificîndu-l drept acceptat de Parlament. De asemenea, Comisia i-a recomandat preşedintelui de atunci al Parlamentului, dl Marian Lupu, examinarea chestiunii iniţierii procedurii privind aflarea dlui Veaceslav Ioniţă în funcţia de preşedinte al Comisiei economie, buget şi finanţe", a remarcat Munteanu.

Deputatul consideră că "mai mulţi procurori, care au instrumentat acest caz au refuzat dosarul, pe motiv că soluţia evidentă care rezulta din materialele cauzei, indica asupra aceloraşi concluzii la care a ajuns şi comisia parlamentară de anchetă".

„Ţapul ispăşitor ar fi Andrei Conişescu. Chiar dacă consultanţii din comisiile parlamentare nu sînt persoane publice, procurorii solicită încarcerarea lui Conişescu pentru un termen de la 6 la 10 ani, acoperindu-se astfel obrazul (ne) pomădat al Coaliţiei Aerobank, care se pregăteşte serios de alegeri”, a conchis deputatul din opoziţie.

În vara anului 2010 Parlamentul a adoptat un şir de amendamente la Legea cu privire la activitatea de întreprinzător, care reglementează şi activitatea cazinourilor. Peste cîteva luni Guvernul s-a adresat Parlamentului cu o solicitare privind greşelile ce vizează taxa pentru mesele de jocuri de noroc, care a fost redusă pînă la 180 de mii de lei, cu toate că Guvernul a aprobat o taxă de 360 de mii de lei. Parlamentul a corectat greşeala, însă, din cauza funcţionării acesteia, în decurs de jumătate de an statul a fost prejudiciat cu 6 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?