X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

Formuzal l-a rugat pe Putin să le ofere migranților moldoveni cetăţenie rusă în regim simplificat

31 mar. 2014,, 17:52   Societate
4999 5
Foto: noi.md
Başcanul şi spicherul Adunării Parlamentare a autonomiei găgăuze au expediat o scrisoare preşedintelui Rusiei, mulțumindu-i pentru organizarea recentei vizite a delegaţiei găgăuze la Moscova. Unul dintre subiectele menţionate a fost prezenţa pe teritoriul Federaţiei Ruse a sute de mii de migranţi din Moldova.

„Ţinînd cont de aceste circumstanţe, o variantă de soluţionare a problemei ce merită atenţia considerăm că ar putea fi oferirea cetăţenilor Republicii Moldova a unui stat ce le-ar permite să beneficieze de garanţii sociale ale statului rus. În legătură cu cele menţionate, precum şi pornind de la necesitatea găsirii operative a unei soluţii legale de care depinde supravieţuirea a mii de oameni, ne adresăm cu rugămintea să examinaţi posibilitatea de a oferi locuitorilor Moldovei cetăţenia Federaţiei Ruse, în regim simplificat”, se arată în scrisoare.

Reprezentanţii conducerii autonomiei găgăuze şi-au exprimat încrederea că „cetăţenii moldoveni care lucrează în Federaţia Rusă sînt capabili să contribuie la dezvoltarea economiei şi infrastructurii ţării”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?