X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Banca Mondială va acorda Moldovei încă 30 de milioane de dolari

31 mar. 2014,, 10:55   Economie
3549 2
Foto: noi.md
Banca Mondială a decis să acorde Republicii Moldova un credit în mărime de 30 de milioane de dolari SUA pentru susținerea reformelor structurale și stimularea creșterii economice prin îmbunătățirea mediului de afaceri, promovarea stabilității și dezvoltării sectorului financiar, ameliorarea echității și eficienței cheltuielilor publice, relatează NOI.md.

Mijloacele Băncii Mondiale sînt acordate pentru susținerea Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2020” și reprezintă o componentă esențială a Strategiei de parteneriat cu Moldova pentru anii 2014-2017. Ulterior, Banca Mondială va mai oferi un credit pentru aceleași scopuri.

Directorul Băncii Mondiale pentru Moldova, Abdoulaye Seck, a declarat că instituția pe care o reprezintă are plăcerea să susțină eforturile Guvernului Republicii Moldova în vederea realizării creșterii economice durabile și incluzive prin tranziția spre un model de creștere bazat pe investiții, competitivitate sporită, inovații și exporturi. Banca Mondială își propune să vizeze reformele principale, care pot contribui la stimularea creșterii economice generate de sectorul privat, sporind în același timp echitatea și eficiența investițiilor publice în scopul reducerii sărăciei și promovării creșterii economice partajate pentru toți cetățenii Moldovei. Creditul oferit de Banca Mondială va susține mai multe reforme structurale importante prin consolidarea cadrului de reglementare în scopul îmbunătățirii previzibilității mediului de afaceri, facilitării concurenței și reducerii costurilor de reglementare, consolidarea stabilității sectorului financiar, promovarea transparenței structurii acționarilor și facilitarea condițiilor de acces la finanțare, îmbunătățirea cadrului de gestiune a investițiilor publice, sporirea eficienței și echității subvențiilor în agricultură și creșterea gradului de acoperire a programelor de asistență socială direcționată.

De la momentul aderării Moldovei la Banca Mondială în anul 1992, această instituție financiară a alocat republicii peste 1 miliard dolari SUA pentru realizarea a 49 de proiecte în domeniul educației, asistenței sociale, ocrotirii sănătății, administrației publice, agriculturii, industriei etc. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 7 proiecte active pentru Moldova în sumă totală de 162,2 milioane dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?