X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Prima fabrică de vinuri din Găgăuzia pentru care a fost oficial anulat embargoul

28 mar. 2014,, 16:17   Economie
4402 1
Foto: noi.md
După ce au fost supuse expertizei în vederea hotărîrii problemei reluării treptate a livrărilor de vin moldovenesc în Rusia, Rospotrebnadzor a spus "da" primei fabrici de vinuri ‒ "Kazaiak Vin" din Găgăuzia, transmite moldnews.md.

"Au fost supuse expertizei mostre ale produselor vinicole fabricate de S.A."Kazaiak Vin". Rezultatele cercetării demonstrează conformitatea deplină cu cerințele normative. Noi anulăm restricțiile pentru importul pe teritoriul Federației Ruse a producției vinicole de la S.A. "Kazaiak Vin", a declarat şeful interimar al Rospotrebnadzorului, Anna Popova.

Potrivit ei, deocamdată a fost ridicată interdicția de furnizare a producţiei de băuturi alcoolice doar pentru o companie găgăuză.

"Am şi spus-o că deschiderea pieței va fi treptată. Ei au fost primii care au dovedit corespunderea calităţii propriilor produse, care e valabilă pe teritoriul Uniunii Vamale și Federației Ruse", a declarat Popova.

Vă reamintim ca Rospotrebnadzor a introdus pe data de 10 septembrie 2013 interdicții asupra importurilor de vinuri moldovenești în Federație Rusă din cauza pretenţiilor față de calitatea produselor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?