X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Asistență financiară de sute de mii de euro din partea Poloniei pentru Moldova (VIDEO)

28 mar. 2014,, 15:05   Societate
3470 0
Foto: gov.md
Polonia va oferi Moldovei un credit Republicii Moldova, în valoare de 12 milioane de euro. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Iurie Leancă, în cadrul unui briefing susținut alături de omologul său, Donald Tusk.

Banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea zootehniei și industriei legumicole. Totodată, Polonia va oferi 132 de mii de euro postului public de televiziune Moldova 1, pentru amenajarea studioului.

„Noi, aici, la Chișinău, apreciem eforturile Poloniei și ale premierului Tusk pentru neadmiterea unei situații care are semănă cu cea din perioada războiului rece. Sper că comunitatea internațională va depune eforturi susținute pentru a nu reveni la o astfel de situație de confruntare, a declarat Leancă în cadrul briefingului.

De cealaltă parte, premierul polonez a remarcat că Polonia are o experiență de integrare europeană similară cu cea a Moldovei.

„Această cale spre Europa are sens cînd este o cale corectă pentru toți cetățenii. Înainte de semnarea Acordului, de liberalizarea vizelor, în Moldova tot discutați despre avantaje și sensul acestei aventuri cu Europa. În Polonia am avut aceeași istorie. Are rost pentru fiecare familie, pentru fiecare cetățean”, a spus Tusk.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?