X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Alexandr Adabaşian: Terci de ovăz nu mai mănînc! (VIDEO)

27 mar. 2014,, 15:15   Showbiz
4881 0
Foto: noi.md
„Omul orchestră” – de un asemenea titlu neoficial s-a învrednicit noul oaspete al Clubului Mediatic Internaţional „Format-A3”, Alexandr Adabaşian. În lista ipostazelor lui creatoare se află: scenaristica, regia, actoria, pictura, designul, limbile străine. Chiar dacă are o experienţă atît de vastă, publicul l-a îndrăgit, în special, pentru rolul valetului Barrymore cu renumita sa replică „Terci de ovăz, domnule!”, din serialul despre Sherlock Holmes. Apropo, însuşi Alexandr Adabaşian nu mănîncă "terciul folositor de ovăz", în urma unei operații cardiace complicate urmează o dietă foarte strictă, în care orice tipuri de amidon și hidrați de carbon sînt categoric excluşi.

"Regizorul Maslennikov, realizatorul acestui serial, a inventat chestiunea cu micul dejun englezesc clasic şi această replică „Terci de ovăz, domnule!”, care într-adevăr suna foarte amuzant. Am jucat acolo rolurile unor englezi atît de rafinaţi, de care nici în Albionul ceţos nu au existat vreodată. În episodul „Cîinele din Baskerville”, în general, au jucat actori într-o distribuţie de excepţie: Livanov, Solomin, Mihalkov, Iankovski, Demidova, Zelenaia. Pe platoul de filmare domnea o atmosferă incredibil de veselă, de care îmi aduc aminte cu plăcere pînă acum”, îşi aminteşte Alexandr Adabaşian.

În industria cinematografică Adabaşian şi-a exprimat talentul multilateral în deplină măsură, reușind să activeze pe toate fronturile de creație, chiar în calitate de pictor-decorator şi asistent de cameraman. Spre deosebire de mulţi alţii, Alexandr Adabaşian consideră că cinematografia nu este o artă, ci exclusiv rezultatul progresului tehnologic.

„Cinematografia este singura artă care este strîns legată de tehnică. Nici o altă artă nu depinde într-o măsură atît de mare de tehnică: nici pictura, nici literatura, nici baletul. Scoateți din cinematografie camera video și pelicula și ea nu va mai exista. De aceea, schimbarea purtătorilor de informaţie transformă totul, desigur. Apariţia purtătorilor video nu înseamnă sfîrșitul erei cinematografiei. Pur și simplu se schimbă elementul tehnologic de bază. Atunci cînd a apărut filmul color, a apărut sunetul – de fiecare dată cinematografia era "îngropată", iar criticii susțineau că adevărata cinematografie a luat sfîrşit. Dar totul în jur se dezvoltă și fiecare generație va da vina pe posterioritate pentru că i-ar fi "îngropat" realizările. În general însă, e mai simplu să se lucreze pe video, vezi imediat ce ai filmat. Eu însă am senzaţia că, odată cu apariția purtătorilor video și a calculatorului, filmul a încetat să mai fie document ca fotografia. Căci cu ajutorul calculatorului poate fi schimbată, corectată imaginea, iar acest lucru înseamnă că-şi pierde autenticitatea absolută”, consideră Adabaşian.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?