Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Delegația găgăuză a fost reținută pe aeroportul din Chișinău

27 mar. 2014,, 12:43   Politică
7923 9
Foto: gagauzinfo.md
Delegația Găgăuziei în frunte cu bașcanul Mihail Formuzal și președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitri Konstantinov, care s-a întors dintr-o vizită oficială la Moscova a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău la trecerea controlului de frontieră.

În aceste momente are loc controlul riguros al unor membri ai delegației.

Potrivit președintelui raionului Ceadîr-Lunga Serghei Buzadji, citat de Gagauzinfo.MD, controlul personal al fiecărui membru al delegației se face "deosebit de riguros".

"Formuzal și Konstantinov au trecut – ei au pașapoarte diplomatice. A fost percheziționat deputatul Serghei Cimpoieș, șeful Direcției economie Vitali Kiurkciu, în acest moment este percheziționat deputatul Ivan Topal. Este percheziționat foarte atent și îndelung. Din clipă în clipă vor „ajunge” și la mine", - a spus Serghei Buzadji .

El a menționat că deputatul Adunării Populare Ilia Uzun a fost lăsat să treacă fără probleme "dar, se pare, doar din motivul că el nu a fost anunțat oficial în componența delegației noastre".

"Nu ne-au fost prezentate documente oficiale privind reținerea sau percheziționarea noastră. Dar, potrivit informațiilor noastre, este o decizie a Procuraturii, Ministerului de Interne privind reținerea noastră pe aeroport și percheziția riguroasă", - a adăugat Buzadji.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?