X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Petrenco: Dosarul penal pe numele meu este o comandă politică

27 mar. 2014,, 12:38   Politică
4166 10
Foto: privesc.eu
Deputatul comunist Grigore Petrenco a cerut organizarea unor audieri în Parlament pe marginea dosarului penal intentat pe numele său. Petrenco a cerut ca procurorul general, Corneliu Gurin, să dea explicații pe marginea acestui dosar, pe care deputatul îl califică drept o comandă politică.

Deputatul a precizat că prin intentarea acestui dosar au fost încălcate prevederile Constituției, a Legii cu privire la statului deputatului și a Regulamentului Parlamentului, întrucît urmărirea penală în cazul unui parlamentar poate începe după ridicarea imunității parlamentare.

„Recent am fost citat la Procuratura Generală. Am primit citația să vin astăzi la ora 10.00 să depun mărturii în calitate de bănuit la un dosar penal. Consider că a avut loc un caz ieșit din comun. Fără ridicarea imunității parlamentare a fost deschis dosar penal pe numele unui deputat. Consider că este o comandă politică. Solicit să fie prezent la ședință procurorul general, să dea explicații”, a menționat Petrenco.

Solicitarea deputatului de a organiza audieri în acest caz nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Amintim că Grigore Petrenco este acuzat de Comisia Națională de Integritate că ar fi prezentat informații false în declarația cu privire la venituri și proprietate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?