Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ucraina: "Pravîi sector" a înaintat un ULTIMATUM guvernării

27 mar. 2014,, 02:52   Externe
17931 18
Foto: 112.ua
Partidul "Pravîi sector" cere trimiterea în judecată a ministrului de interne Arsen Avakov și fostului ministru al apărării, Igor Teniuh. Acest lucru a fost declarat de membrul consiliului politic al formațiunii "Pravîi sector", referentul organizației obștești "Patriot Ucrainî", Oleg Odnorojenko.

Înainte de aceasta activiștii partidului au oficiat un serviciu divin în memoria coordonatorului formațiunii "Pravîi sector" în regiunile vestice, Alexandr Muzîciko ( Sașa Belîi), transmite un.ua.

"Sașa Belîi a fost nu doar un luptător, Sașa Belîi a fost unul dintre principalii organizatori ai Maidanului, una dintre figurile principale ale procesului politic actual", - a spus Odnorojenko.

Potrivit lui, Muzîciko prezenta un pericol pentru noua guvernare și deaceea a fost eliminat.

Odnorojenko consideră că Avakov se face vinovat nu numai de omorul lui Muzîciko, dar și de faptul că împreună cu Teniuh a cedat Crimeea Rusiei.

Activiștii partidului cred că Teniuh a ordonat militarilor ucraineni în Crimeea să cedeze unitățile militare fără rezistență armată.

"Amintesc, cîteva luni în urmă, Crimeea era parte a Ucrainei, iar în prezent se află sub ocupație... Cererea noastră, ultimatumul nostru – nu numai demiterea miniștrilor care au dus la pierderea integrității teritoriale a Ucrainei ... ci deferirea lor tribunalului. Asemenea persoane ca Teniuh și Avakov trebuie deferiți tribunalului ! ", - a exprimat Odnorojenko poziția formațiunii.

Partidul a fixat termenul pentru satisfacerea cererilor sale - 27 martie, ora 19:00, atunci cînd în Piața Independenței va avea loc adunarea dedicată lui Alexandr Muzîciko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?