X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Valeriu Munteanu vs Ana Guțu

26 mar. 2014,, 13:42   Politică
4273 2
Foto : point.md
Membrii Partidului Liberal nu se arată deranjați de faptul că grupul liberal-reformatorilor vine cu inițiative similare cu ale lor, cum ar fi cea privind retragerea Republicii Moldova din CSI. Cel puțin asta a declarat deputatul Valeriu Munteanu, solicitat de NOI.md să comenteze situația creată.

Munteanu a precizat că deputații liberali au anunțat public despre inițiativa de retragere a Moldovei din CSI mai devreme decît liberal-reformatorii. Potrivit lui, cetățenii sînt cei care vor decide a cui inițiativă este mai bună.

„Noi am înregistrat proiectul nostru mai devreme – încă joia trecută Mihai Ghimpu a anunțat despre această inițiativă, iar vineri proiectul era deja pregătit. Știm exact ce ne propunem prin inițiativele noastre legislative, nu ne simțim deranjați în niciun fel de ce face PLR-ul. Cetățeanul știe care este originalul și care copia”, a spus Munteanu.

De cealaltă parte, deputata PLR Ana Guțu a explicat că inițiativa privind retragerea Moldovei din CSI a fost materializată abia acum, din cauza evenimentelor care au avut loc în Ucraina, dar și a acțiunilor recente ale Tiraspolului. Guțu a ținut să precizeze că proiectul liberalilor privind denunțarea Acordului de constituire a CSI nu are sorți de îzbîndă.

„Noi avem mai demult această idee, retragerea din CSI este stipulată și în programul nostru. Noi am prezentat un proiect de lege, PL-ul – un proiect de hotărîre. Totuși nu poți denunța un acord internațional printr-un proiect de hotărîre a Parlamentului, acest lucru se face prin lege organică. În genere, decizia de aderare la CSI a fost una inoportună”, a precizat Guțu pentru NOI.md.

În opinia deputatului, demersul înaintat de PLR ar putea fi susținut de o parte din deputații PLDM și respins de cei din PD.

Menționăm că atît Partidul Liberal, cît și cel Liberal Reformator au înaintat cîte un proiect prin care cer denunțarea Acordului de constituire a CSI și retragerea Moldovei din comunitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?