X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Rusia, exclusă din clubul marilor puteri - rezultatul cel mai concret al summitului de la Haga

25 mar. 2014,, 15:47   Externe
6013 3
Foto: agerpres.ro
Criza ucraineană s-a aflat luni în centrul reuniunii G7 și al Summitului Securității Nucleare. Summitul G8, prevăzut să se desfășoare în iunie la Soci, va fi înlocuit de un summit al G7 la Bruxelles, subliniază cotidianul francez Le Figaro.

G8 a murit. Se va reveni la G7, fără Rusia. Acesta este cel mai tangibil rezultat al summitului de luni de la Haga, o reuniune pe marginea securității nucleare programată cu mult timp în urmă și care s-a transformat într-un intens balet diplomatic centrat pe criza ucraineană, subliniază publicația franceză menționată.

Președintele american Barack Obama, inițiatorul acestui eveniment din Olanda ce a reunit reprezentanți din 53 de țări, între care mai multe zeci de șefi de stat și de guvern, a convocat de urgență, săptămîna trecută, după anexarea Crimeii, o reuniune cu omologii săi din G7, mai exact cu Francois Hollande (președintele francez), Angela Merkel (cancelarul federal german), David Cameron (premierul britanic), Matteo Renzi (premierul italian), Stephen Harper (premierul canadian) și Shinzo Abe (premierul nipon), precum și cu președinții Comisiei Europene și Consiliului European, Jose Manuel Barroso și, respectiv, Herman Van Rompuy.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?