X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Zis și făcut: PL a înaintat un proiect de lege care a provocat tensiuni în Parlament

25 mar. 2014,, 11:44   Politică
4033 0
Foto: inprofunzime.md
După ce săptămîna trecută au anunțat că optează pentru ieșirea Moldovei din Comunitatea Statelor Independente, astăzi, deputații liberali au înregistrat în Parlament un proiect de hotărîre cu privire la denunţarea Acordului de constituire a CSI.

Potrivit autorilor proiectului, pe fondul evenimentelor recente din Ucraina, în special cele care vizează anexarea Crimeii de către Federația Rusă, Acordul de constituire a CSI s-a dovedit a fi inutil și ineficient, se arată în nota informativă a proiectului.

„Avînd în vedere insistenţa Federaţiei Ruse de a nu respecta prevederile actelor internaţionale la care este parte, în particular ale Acordului de constituire a Comunităţii Statelor Independente, precum şi ţinînd cont de aspiraţiile Republicii Moldova de integrare în spaţiul politic, economic şi valoric al Uniunii Europene, considerăm oportună denunţarea Acordului de constituire a CSI, care nu mai corespunde necesităţilor curente şi, după cum s-a dovedit, nu poate fi impusă respectarea lui”, se menționează în document.

Precizăm că proiectul de hotărîre a fost semnat de parlamentarii Mihai Ghimpu, Gheorghe Brega, Valeriu Munteanu și Corina Fusu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?