Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Ministerul Transporturilor a anunţat cîştigătorii concursului pentru dreptul de a repara drumurile

24 mar. 2014,, 15:28   Societate
7176 3
Ministerul Transporturilor a anunţat cîştigătorii concursului
Foto: noi.md
În timpul apropiat, pe un şir de magistrale auto moldoveneşti vor demara lucrările de reabilitare. Dreptul pentru restabilirea acestora a fost cîştigat de companiile Evrascon (Azerbaidjan), OHL ZS (Cehia) şi PA & CO International (România).

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a menţionat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că documentele de participare au fost depuse de 23 de companii, dintre care 19 au participat la concurs.

"Companiile cîştigătoare urmează să repare patru segmente de drum, cu o lungime totală de circa 91 km. Pentru aceste scopuri sînt prevăzute 80 de milioane de euro, acordate de BERD, BEI şi Comisia Europeană", a amintit ministrul.

Potrivit lui, în total, anul acesta lucrările de reabilitare se vor începe pe 14 segmente de drum.

"Cel mai important este să ne pregătim bine pentru lucrări. Tergiversarea termenilor, cum a fost anul trecut, este inadmisibilă. Lucrările de reabilitare trebuie efectuate calitativ şi la timp", a subliniat ministrul.

Compania Evrascon urmează să repare 17,6 km al drumului R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni. Costul contractului este de 23,1 milioane de euro. Lucrările includ nu doar repararea carosabilului, dar şi extinderea drumului pînă la patru benzi de circulaţie.

Un alt segment al acestui drum, între km 21 şi km 68 va fi reparat de OHL. Pentru acest scop au fost alocate 27 de milioane de euro. Și contractorul ceh urmează să construiască un drum periferic de 8 km în jurul oraşului Ungheni. Lucrările sînt evaluate la 10,7 milioane de euro.

Segmentul de 31,2 km al drumului Chişinău-Giurgiuleşti va fi reabilitat de compania română PA&CO pentru 18,8 milioane de euro.

Lucrările urmează a fi încheiate în 24 de luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?