Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ministrul Mediului: În pragul alegerilor opoziţia va depista numeroase încălcări ecologice

24 mar. 2014,, 13:00   Societate
4124 1
În pragul alegerilor opoziţia va depista numeroase încălcări ecologice
Foto: noi.md
„În ajunul alegerilor parlamentare opoziţia va găsi numeroase încălcări ecologice”, consideră ministrul Mediului, liberal-reformatorul Gheorghe Şalaru.

Solicitat de "Infotag", ministrul a spus că "majoritatea recentelor scandaluri ecologice deseori sînt doar praf în ochi şi tentativă de manipulare".

Comentînd zvonurile despre faptul că apa din fîntînile din satul Răciula, raionul Călăraşi, nu este potabilă şi că, din cauza acestui fapt, deja au suferit cîteva persoane, îmbolnăvindu-se de anemie şi ciroză hepatică, ministrul a recunoscut că pentru prima dată aude aceste zvonuri.

Funcţionarul are dubii că apa este într-atît de rea şi nu a exclus că scandalul iscat "este o altă manevră politică a oponenţilor".

"Da, poate calitatea apei nu este cea mai bună, dar trebuie să fii stăpîn la tine în casă, să ai grijă de ea. În mare parte, înșişi locuitorii satului sînt vinovaţi de situaţia dată, dar acuză pe oricine şi aşteaptă ajutor de la alţii, și nicidecum de la ei înşişi. Trebuie demarat un dialog între locuitorii satului şi primărie, trebuie găsită o soluţie, iar Ministerul, la rîndul său, va încerca să-i ajute pe oameni pentru a evita cazurile tragice", a spus Gheorghe Şalaru.

Surse din cadrul Primăriei satului Răciula au comunicat agenţiei "Infotag" că analiza apei din fîntîni a fost făcută acum doi ani şi în tot acest răstimp calitatea apei s-a înrăutăţit. De asemenea, în apropierea satului este amplasată o groapă de gunoi, care, potrivit locuitorilor, şi este principala sursă a problemelor, nu doar ale Răciulei, ci şi ale satelor din apropiere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?