X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

E necesară oare ieșirea Moldovei din CSI? Sondaj (VIDEO)

24 mar. 2014,, 13:18   Societate
8372 11
E necesară oare ieșirea Moldovei din CSI?
Foto: noi.md
Unii parlamentari au lansat inițiativa de ieșire a Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI). NOI.md a întrebat chișinăuienii ce cred despre această inițiativă.

În opinia unor cetățeni, Moldova trebuie să rămînă în CSI, deoarece această cale are mai multe perspective pentru țara noastră. „Piața de desfacere a Moldovei este numai în CSI. În Europa noi nu avem și nici nu vom avea piață de desfacere. Europa e bîntuită de sărăcie și în Moldova va fi la fel”, a menționat unul dintre respondenți.

Alți locuitori ai capitalei consideră că Moldova trebuie să părăsească CSI-ul pentru „a continua parcursul european de dezvoltare”. „În afară de aceasta, capitalismul și democrația în CSI sînt mai slabe”, consideră un alt chișinăuian.

Totodată, o parte dintre persoanele intervievate consideră că Moldova trebuie să fie parte atît a CSI, cît și a Europei și să caute beneficii oriunde este posibil. „Moldova trebuie să se afle acolo, unde este bine pentru țară. Cine ne impune să părăsim CSI-ul? Oare faptul că rămînem în CSI ne poate încurca să cooperăm cu UE?”, a răspuns cu întrebare un alt locuitor al capitalei.

Amintim că, săptămîna trecută președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că liberalii elaborează un proiect de lege privind ieșirea Republicii Moldova din CSI.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?