Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Rîul Bîc: ecologiştii din nou nu au fost auziţi (VIDEO)

20 mar. 2014,, 16:07   Societate
5290 0
Foto: noi.md
Problemele rîului Bîc şi metodele de soluţionare a acestora au fost discutate în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului pentru bazinul rîului Bîc. Ecologiştii trag alarma şi cheamă autorităţile să contribuie la reabilitarea rîului. Potrivit lor, pe parcursul multor ani, situaţia bazinului rămîne neschimbată. Iar strategiile şi acţiunile concrete de salvare a rîului, propuse în repetate rînduri autorităţilor, rămîn fără răspuns. Totodată, reprezentanţii autorităţilor municipale, inclusiv primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, ignoră invitaţia membrilor Consiliului de a participa la şedinţe pentru a soluţiona problema în comun.

Precum a menţionat preşedintele Consiliului pentru bazinul rîului Bîc, Victor Gori, încercările de asanare a rîului pe porţiuni separate, întreprinse de autorităţi, nu pot salva rîul. „Curăţarea unui segment al rîului nu va soluţiona problema în general. Toate acestea nu au sens. Precum arată cercetările, problema este cu mult mai serioasă. Rîul trebuie revitalizat prin eliminarea surselor de poluare”.

Ecologiştii afirmă că pentru reabilitarea rîului, în primul rînd, trebuie stopate deversările de la întreprinderi. De aceea, specialiştii cer Primăriei să-i oblige pe agenţii economici amplasaţi de-a lungul luncii Bîcului să menţină curăţenia pe sectoarele adiacente şi să poarte răspundere conform legii. „Acestea sînt, în special, întreprinderile de deservire a transportului – spălătorii, benzinării, întreprinderi vinicole, de procesare a pielii. Însă nimeni nu a pedepsit pînă acum aceste întreprinderi”, a declarat preşedintele organizaţiei teritoriale Chişinău a Mişcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba.

Ecologiştii cer crearea unei comisii operative care ar avea sarcina să monitorizeze situaţia rîului şi să-i pedepsească pe cei care încalcă legislaţia.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?