Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Președintele CCA este atacat din toate părțile?

20 mar. 2014,, 14:39   Societate
3395 0
Foto : noi.md
Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Marian Pocaznoi, a fost invitat astăzi în Parlament pentru a da explicații pe marginea acțiunilor întreprinse în privința „Jurnal TV”. Amintim că acest post de televiziune, precum și postul „Accent TV”, ieri au fost avertizate public pe motivul „lipsei de echilibru și pluralism social-politic în programele informative”. Deputatul PCRM Grigore Petrenco a propus să fie audiat președintele și membrii CCA, însă majoritatea de la guvernare nu a susținut această inițiativă.

Reprezentanții „Jurnal TV”, care nu se îndoiesc că Pocaznoi acționează la indicația lui Vladimir Plahotniuc, au declarat că vor contesta sancțiunile impuse de CCA în instanța de judecată.

S-au revoltat de acțiunile CCA și reprezentanții postului „Accent TV”.

„Decizia CCA este o presiune directă asupra misiunii jurnaliștilor de a critica acțiunile autorităților și a-i motiva să activeze în interesele societății. Sancționînd jurnaliștii pentru aceasta, CCA dorește să «înduplece» presa să excludă din dezbaterile publice neajunsurile și erorile puterii. Cu alte cuvinte, într-un an electoral CCA a devenit instrument de cenzură. Această structură acum joacă rolul de «sanitar politic», care «curăță» spațiul informațional de părerile care nu coincid cu cele ale puterii”, se menționează în declarația „Accent TV”.

Pe 18 martie, CCA a fost criticat dur de reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Dunja Mijatovic, care a constatat că această instituție cu funcții de reglementare este angajată și servește interesele unor partide politice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?