X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Moldova solicită Ucrainei să majoreze livrările de energie electrică

20 mar. 2014,, 13:35   Economie
3691 1
Foto: noi.md
Moldova i-a solicitat Ucrainei să majoreze livrările de energie electrică. Despre aceasta a anunțat ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, care a menționat că solicitarea a fost făcută în cadrul întrevederii șefilor și membrilor de guvern ale celor două țări, care s-a desfășurat la Kiev, relatează NOI.md.

Serghei Pirojkov a amintit că Ucraina livrează Moldovei 40% din volumul necesar de energie electrică, iar 60% sînt asigurate de Centrala de la Cuciurgan din regiunea transnistreană, care aparține companiei ruse „Inter RAO EES”. Autoritățile Moldovei doresc să schimbe acest raport, însă fără a admite creșterea tarifelor. Serghei Pirojkov a menționat că această problemă va fi discutată de ministerele de resort ale Moldovei și Ucrainei.

Premierul moldovean Iurie Leancă a comunicat ieri că Moldova i-a făcut oferta respectivă Ucrainei și așteaptă în scurt timp un răspuns privind prelungirea contractului de livrare a energiei electrice, volumul și prețul acesteia.

Actualul contract de livrare a energiei electrice din Ucraina în Moldova expiră la sfîrșitul lunii martie. Energia electrică ucraineană este livrată în Moldova de compania „DTEK Vostokenergo”, care face parte din cea mai mare companie energetică privată din Ucraina „DTEK”. Moldova procură energie electrică de la Ucraina la tariful de 6,9 cenți pentru 1 kWh.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?