Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

„Tinerii Moldovei” vs „Moldova 1”: Ne vedem în sala de judecată!

19 mar. 2014,, 16:28   Societate
5285 0
Foto: wordpress.com
Mişcarea civică „Tinerii Moldovei” învinuieşte conducerea Televiziunii Naţionale de "lipsa pluralismului de opinii în cadrul emisiunilor, ignorarea solicitărilor şi neacordarea răspunsurilor în termenii stabiliţi" şi este gata să o atace în judecată.

Potrivit agenţiei "Infotag", liderul mişcării, Dinu Plîngău, s-a adresat postului de televiziune „Moldova 1” cu rugămintea de a i se arăta spoturile video în care oamenii sînt îndemnaţi să fie mai buni unii cu alţii, dar aşa şi nu a primit nici un răspuns. Adresîndu-se a doua oară, activiştii au fost trataţi din nou cu indiferenţă. Plîngău s-a arătat indignat de faptul că conducerea companiei a lăsat fără atenţie şi acţiunea de protest desfăşurată în această privinţă.

„Pluralismul de opinii trebuie respectat. Este inacceptabil ca postul de televiziune să se supună unei forţe politice, deoarece postul de televiziune este unul public şi este finanţat din contul cetăţenilor”, a menţionat Plîngău.

Un alt activist al mişcării, Anatol Ursu, a menţionat că organizaţia "nu este filială a platformei Acţiunea 2012 şi nu este finanţată din afară".

Potrivit acestuia, "mişcarea nu va desfăşura manifestaţii cu prilejul unirii Basarabiei cu România în 1918, deoarece pledează pentru viitorul Moldovei, fără a aminti trecutul". Cu toate acestea, el nu a exclus că "cineva ar putea participa la manifestaţiile altor organizaţii, dar în calitate de persoane civile, şi nu ca reprezentanţi ai mişcării".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?