Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Val de inspecții în sistemul de sănătate din Moldova

19 mar. 2014,, 12:49   Societate
3881 0
Foto: masslive.com
În aprilie, în Republica Moldova va începe controlul tuturor instituțiilor medicale din țară. Pentru prima oară în ţara va fi realizat recensămîntul spitalelor.

Timp de două luni, toate instituţiile spitaliceşti din ţară vor fi verificate de 24 de recenzori, repartizaţi în şase echipe și instruiți de specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scrie adevarul.md.
Astfel, recenzorii se vor concentra pe verificarea paletei serviciilor prestate, resurselor umane, medicamentelor, infrastructurii spitalelor, sistemelor informaţionale de monitorizare şi vor evalua starea clădirilor şi calitatea asigurării cu agent termic, apă şi electricitate.

În plus, specialiştii vor mai verifica nivelul calităţii procedurilor de asistenţă medicală de urgenţă, secţiile de chirurgie, de naşteri şi cele de terapie intensivă, precum și completarea fişelor pacienţilor, echipamentele din dotarea secţiilor.

După cum a menționat consultantul OMS Nancy Fronsac, Moldova este prima ţară din lume în care OMS desfăşoară un recensămînt privind calitatea serviciilor medicale. "Studiul va identifica problemele din instituţiile spitaliceşti din Moldova. Datele vor fi furnizate Ministerului Sănătăţii, care îşi va putea reorienta acţiunile, astfel încît să acopere lacunele existente", a spus el.

Această acţiune e finanţată de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare şi de OMS şi va avea un buget de 60.000 de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?