X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4032

Comunişti ruşi au sosit la Tiraspol ca să-i susţină pe transnistreni

19 mar. 2014,, 10:22   Societate
4469 6
Foto: evz.md
Evenimentele din Ucraina "actualizează necesitatea de intensificare a conlucrării deputaţilor ruşi cu cei transnistreni în vederea integrării Transnistriei în spaţiul economic, juridic şi social al Federaţiei Ruse", s-a declarat marţi la întrevederea de la Tiraspol a conducerii Sovietului Suprem (SS) al autoproclamatei RMN cu deputatul Dumei de Stat din fracţiunea Partidului Comunist din Federaţia Rusă Kazbek Taisaev şi conducătorul aparatului Uniunii Partidelor Comuniste – Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, Iuri Fenenko.

Agenţia "Infotag" comunică, cu referire la site-ul legislativului tiraspolean, că preşedintele acestuia, Mihail Burla, a exprimat Rusiei "recunoştinţa poporului transnistrean pentru asistenţa multilaterală care i se acordă".

"Sarcina principală a conducerii RMN este menţinerea păcii, a securităţii şi stabilităţii pe malurile Nistrului, neadmiterea exceselor. Noi sîntem îndemnaţi să cream condiţii cît mai favorabile pentru ca agenţii economici să poată activa normal, fără restricţii. Este important, de asemenea, ca locuitorii republicii, indiferent de cetăţenia pe care o au, să poată traversa liber frontierele", a declarat Burla.

Kazbek Taisaev s-a solidarizat cu opinia Tiraspolului oficial că "orientarea Moldovei şi a Ucrainei spre Uniunea Europeană poate complica considerabil situaţia social-economică din Transnistria". El a afirmat că există deja "cazuri de blocare pe teritoriul Ucrainei a mărfurilor destinate îndeplinirii corespunzătoare a serviciului de către pacificatorii ruşi".

Comunistul i-a asigurat pe colegii transnistreni că camera inferioară a parlamentului rus, toate fracţiunile acesteia "vor pleda consolidat în sprijinul aspiraţiei poporului transnistrean, enunţate la numeroasele referendumuri, de a trăi împreună cu Rusia".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?