X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Timofti comentează decizia Transnistriei de a se alipi de Federația Rusă (VIDEO)

18 mar. 2014,, 12:27   Politică
3551 7
Foto: noi.md
Chișinăul nu a fost informat oficial despre demersul organelor de conducere din stînga Nistrului privind alipirea Transnistriei la Federația Rusă. Declarația a fost făcută de șeful statului, Nicolae Timofti, astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui Timofti, guvernarea de la Chișinău nu-și va schimba poziția față de diferendul transnistrean și va insista în continuare pe respectarea principiului suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

„Am luat cunoștință de faptul că a fost făcută o asemenea declarație, dar oficial, că acest organ neconstituțional, Sovietul Suprem al Transnistriei, a luat așa o decizie – nu. Dar cred eu că astfel de acțiuni sînt contraproductive, nu aduc bine republicii și sînt de părere că chiar și Federației Ruse. Ele nu contribuie la păstrarea acelei imagini internaționale de care se bucura pînă acum Rusia. Dacă va accepta acest demers, va fi un pas greșit”, a menționat Timofti.

Totodată, șeful statului a reiterat poziția autorităților Moldovei față de referendumul organizat în Crimeea, pe care îl califică drept ilegal. Potrivit lui, posibila decizie a Rusiei de anexare a Crimeii va constitui o încălcare gravă a dreptului internațional.

„Noi calificăm drept ilegal și nu recunoaștem rezultatele așa-numitului referendum privind statul Peninsulei Crimeea, reconfirmăm sprijinul pentru unitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Posibila decizie a Rusiei de a anexa Crimeea la teritoriul său va constitui o încălcare gravă a dreptului internațional. Așteptarea este ca poziția și acțiunile Rusiei să corespundă acestor principii și rolului de mediator în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, a remarcat Timofti.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?