Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Greva șoferilor de microbuze, ANULATĂ

17 mar. 2014,, 13:53   Societate
4908 0
Foto: noi.md
Șoferii de microbuze din capitală nu au organizat astăzi o grevă, așa cum au anunțat anterior, iar circulația mijloacelor de transport se desfășoară în regim normal. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției transport a Primăriei, Igor Gamrețki, în cadrul ședinței de astăzi serviciilor municipale.

Funcționarul nu exclude totuși că 2-3 microbuze nu au ieșit astăzi pe rută. Potrivit lui Gamrețki, greva anunțată de transportatori este ilegală.

„Am discutat cu persoanele care au încercat să organizeze această grevă neautorizată. Dreptul la proteste nu se interzice, dar trebuie sancționat. Este un angajament care a fost în 2012 semnat cu șoferii, care prevede respectarea a 10 cerințe – limita de viteză, oprirea doar în stațiile de așteptare etc. Pe moment nu sînt greve. Posibil în particular, șoferii a 2-4 microbuze care nu lucrează conform graficului. La 7 dimineața microbuzele lucrau în regim normal”, a precizat funcționarul.

Potrivit lui Gamrețki, decizia de majorare a tarifului pentru călătoria cu microbuzul poate fi luată doar de Consiliul Municipal Chișinău. Funcționarul susține totuși că nu există temei pentru majorarea taxei.

Anterior și directorul uneia dintre cele mai mari companii de transport din capitală, „Renta-transport-privat”, Mihail Reus, a infirmat zvonurile despre o nouă grevă a şoferilor de microbuze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?