Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Datoria întreprinderilor din complexul termoenergetic din Chișinău pentru gazele naturale a atins 2,6 miliarde de lei

17 mar. 2014,, 12:27   Economie
4205 0
Foto: noi.md
Datoria totală a întreprinderilor din complexul termoenergetic din Chișinău față de SA „Moldovagaz” pentru gazele naturale consumate, la 10 martie 2014, s-a cifrat la 2 miliarde 596,4 milioane de lei, dintre care 300,1 milioane de lei este datoria pentru anul 2013, transmite NOI.md.

Potrivit datelor companiei „Moldovagaz”, datoria totală a SA „Termocom” faţă de SA „Moldovagaz” este de 270,2 milioane de lei, inclusiv 31,7 milioane de lei pentru gazele naturale consumate în anul 2013. „Moldovagaz” declară că deosebit de alarmant este faptul că SA „Termocom” nu-şi execută obligațiile de plată nu doar faţă de SA „Moldovagaz”, dar şi faţă de SA „CET-1” şi SA „CET-2”, care, la rîndul lor, generează datorii faţă de furnizor.

SA „Moldovagaz” nu o dată a atenţionat că întreprinderile din complexul termoenergetic al Republicii Moldova sistematic nu-şi onorează obligaţiile contractuale. Acest fapt influențează negativ situaţia financiar-economică a SA „Moldovagaz” şi, drept consecinţă, generează imposibilitatea onorării depline a obligaţiilor sale contractuale faţă de concernul rus „Gazprom”. În aceste condiţii, SA „Moldovagaz”, în anul 2013, a fost nevoită să iniţieze proceduri de executare prevăzute de legislaţia în vigoare faţă de SA „CET-1” şi SA „CET-2”, fapt care a permis reducerea dinamicii de formare a datoriilor noi. Acţiunile întreprinse de SA „Moldovagaz” nu au influențat în niciun fel activitatea de bază a întreprinderilor şi nici nu au afectat procesul de deservire a consumatorilor lor. SA „Moldovagaz” a declarat că, avînd în vedere situația creată, este nevoită să iniţieze proceduri similare și față de SA „Termocom”, ceea ce va permite furnizarea continuă a gazelor naturale tuturor consumatorilor din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?