X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Fostul consilier al lui Reagan: "Astăzi sancțiunile înlocuiesc acțiunile militare"

15 mar. 2014,, 13:10   Externe
7351 7
Foto: ruvr.ru
Sancțiunile elaborate de Washington împotriva Rusiei, în legătură cu evenimentele din Ucraina, ar putea lovi în Statele Unite și aliații săi. Acest lucru l-a declarat într-un interviu pentru „Izvestia” adjunctul ministrului finanțelor în administrația Ronald Reagan, Paul Roberts.

"Încercarea de a distruge prin intermediul sancțiunilor comerțul dintre Rusia și alte țări este un pas greșit al Washingtonului. Astfel de măsuri au un efect opus – mai ales pentru partenerii americani. De exemplu, Germania are legături economice strînse cu Rusia, inclusiv energetica. Dacă odată cu introducerea sancțiunilor Berlinul nu va putea utiliza resursele energetice din Rusia, aceasta va afecta grav economia germană. În general, acțiunile curente ale SUA reprezintă o amenințare pentru întreaga lume. Aceasta merge dincolo de impactul economic imediat și duce la o confruntare dură dintre mai multe țări. Sancțiunile înlocuiesc astăzi acțiunile militare", - a spus fostul asistent al lui Reagan.

"În cazul în care sancțiunile americane vor fi eficiente din punct de vedere economic, aceasta va accelera dezvoltarea grupului BRICS, în care participă Rusia. Această asociere a cinci țări cuprinde jumătate din populația globului și nu are nevoie să rămînă parte a sistemului monetar american. Astăzi Washingtonul controlează cu ajutorul dolarului mecanismele de plată și fluxurile de capital. Dar introducerea sancțiunilor împotriva Moscovei va accelera crearea altor mijloace internaționale de plată. BRICS ar putea crea propria monedă. Mai mult decît atît, grupul ar trebui să facă acest lucru. În caz contrar, uita-ți-vă la Venezuela, atacînd bolivarul, Statele Unite ale Americii deja crează acolo haos, mișcare de protest", - a subliniat expertul.

Potrivit lui Roberts, în ceea ce se întîmplă în Ucraina este implicat Washingtonul, - "totul a fost finanțat de SUA". "Adjunctul Secretarului de Stat, Victoria Nuland, a declarat încă din decembrie anul trecut că Statele Unite au cheltuit 5 miliarde dolari pentru Ucraina. SUA pompează acolo bani prin intermediul organizațiilor non-guvernamentale, care precum că apără drepturile omului și democrația. Acești bani sînt folosiți pentru organizarea protestelor de stradă. De exemplu, există mărturii că pentru amplificarea protestelor organizațiile non-guvernamentale americane și germane plătesc moldovenilor pentru ca ei să iasă în stradă. Întreaga orchestră este dirijată de la Washington: în conversația dintre Nuland și ambasadorul SUA la Kiev, Jeffrey Payette, s-a discutat despre lovitura de stat și chiar numele celui care va veni la putere", - a declarat fostul membru al administrației americane. Scopul acestor acțiuni este de a asigura "ca Ucraina să adere ulterior la UE și NATO", pentru că "scopul principal al Statelor Unite este să desfășoare propriile baze militare pe teritoriile în apropiere de granița cu Rusia".

În plus, în cazul de integrare cu UE, Ucraina "va trebui să plătească creditele uriașe ale FMI și să introducă măsuri de austeritate". "Noi știm cum funcționează programul de asistență al FMI - uita-ți-vă la Grecia, Cipru, Irlanda. Pensiile, prestațiile sociale vor fi reduse pentru a rambursa datoriile către băncile occidentale. Dacă ucrainenii se simt prost acum, după semnarea acordului cu FMI va fi mult mai rău", - a concluzionat expertul american, transmite ITAR -TASS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?