X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4026

CNA caută activele bancare ale lui Ianukovici în Moldova

14 mar. 2014,, 16:06   Societate
4503 3
Foto: obozrevatel.com
Centrul Național Anticorupție a demarat o investigație în cadrul căreia verifică dacă fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, deține active sau conturi bancare în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de șefa Serviciului de presă al CNA, Angela Starinschi.

Verificările au fost demarate după ce la CNA a parvenit o solicitare în acest sens de la partenerii externi, iar controlul îl vizează nu doar pe Ianukovici, dar și pe apropiații săi. Potrivit CNA, Moldova este obligată să prezinte asemenea informații, întrucît este parte a sistemului internațional de combatere a spălării banilor.

„Este un lucru cunoscut că Republica Moldova a aderat la mecanismul internațional de contracarare a spălării banilor. Este vorba de identificarea și recuperarea banilor proveniți din infracțiuni economice. În cadrul acestui sistem se emit periodic solicitări, pe care le instrumentează instituțiile competente din fiecare țară membră. În Moldova acesta este Centrul Național Anticorupție, care în momentul de față verifică dacă în țara noastră s-ar afla active sau conturi bancare ale lui Victor Ianukovici și ale apropiaților săi”, se spune în declarația CNA.

Instituția mai precizează că nu dispune deocamdată de date care să confirme că Ianukovici ar deține anumite conturi bancare în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?