X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

SA „Temocom” va fi lichidată

14 mar. 2014,, 13:10   Economie
5150 2
Foto: noi.md
SA “Temocom” va fi lichidată. Anunțul a fost făcut de vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, care a menţionat că această decizie este condiţionată de faptul că nu a fost realizat proiectul de reorganizare a societăţii prin comasarea ei cu CET-1 şi CET-2 şi crearea întreprinderii „Termoelectrica”, relatează NOI.md. În această situaţie, a fost iniţiată procedura de faliment a companiei prin lichidarea ei juridică în instanţă.

Valeriu Lazăr a declarat că, deoarece în Consiliul directorilor statul deţine majoritatea, acesta va avea grijă de chişinăuieni, care nu vor avea de suferit. Activitatea operaţională a companiei va fi asigurată. Fuziunea Termocomului cu CET-1 şi CET-2 într-o companie urma să contribuie la crearea condiţiilor economice favorabile pentru livrarea energiei termice în capitală, la reducerea pierderilor şi soluţionarea problemei datoriilor companiei. Banca Mondială era dispusă să acorde un credit în valoare de 40 de milioane de dolari SUA pentru reorganizarea sectorului termoenergetic al capitalei.

Structura acţionarilor noii companii urma să arate astfel: Agenţia Proprietăţii Publice – 96,83%, Consiliul Municipal Chişinău – 2,25%, persoane fizice – 0,92%. Totodată, consilierul municipal Elena Hrenova a contestat decizia de fuziune a Termocomului cu CET-1 şi CET-2, din cauza căreia procedura de comasare a celor trei întreprinderi a fost sistată. În prezent, conturile Termocomului sînt blocate. Pierderile companiei în 2013 au constituit 383,6 milioane de lei, majorîndu-se de aproape 10 ori faţă de 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?