Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Șevciuk i „s-a plîns” lui Muhametșin pe Ucraina

13 mar. 2014,, 17:43   Societate
5308 0
Foto: newstv.md
Președintele autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin, transmite NOI.md cu referire la site-ul ministerului de externe al Transnistriei.

În cadrul întrevederii Șevciuk și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că astăzi Ucraina a introdus restricții de circulație prin segmentul transnistrean al hotarului moldo-ucrainean pentru cetățenii Federației Ruse care locuiesc pe teritoriul Transnistriei.

„M-am adresat ambasadorului Federației Ruse cu rugămintea de a clarifica, la nivel diplomatic, cauzele acestor măsuri, de a obține o informație mai precisă și, în primul rînd, de a anula restricțiile pentru cetățenii ruși care locuiesc pe teritoriul Transnistriei”, a declarat în fața jurnaliștilor Șevciuk.

La rîndul său, Farit Muhametșin a comunicat că Ambasada Rusiei în Republica Moldova deja a primit informații referitoare la situația creată.

„Susțin în totalitate punctul de vedere al lui Evgheni Șevciuk. Chiar astăzi mă voi adresa Ambasadei Ucrainei în Moldova și voi solicita să explice dacă dispun de informații la acest subiect”, a menționat diplomatul rus.

Farit Muhametșin a mai spus că va informa aparatul central al MAE al Rusiei pentru a „clarifica motivele încălcării drepturilor cetățenilor ruși la hotar”.

La întrevedere a participat, de asemenea, șeful diplomației transnistrene, Nina Ștanski.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?