X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Avioanele NATO, motiv de SCANDAL în Parlamentul de la Chișinău

13 mar. 2014,, 11:31   Politică
8374 4
Foto: privesc.eu
Problema presupusei survolări a spațiului aerian al Republicii Moldova de către avioanele NATO a fost pusă din nou în discuție, în cadrul ședinței legislativului de către deputații comuniști. În context, Artur Reșetnicov a cerut reprezentanților Guvernului să vină cu explicații în Parlament pe marginea acestui subiect.

„În perioada 25 februarie – 12 martie a avut loc survolarea spațiului aerian de avioane militare străine. Conform Constituției, Moldova este un stat neutru, iar în situația tensionată care este la ora actuală orice acțiuni de acest gen sînt interzise. Noi solicităm informația din partea conducerii Guvernului și Ministerului Apărării”, a menționat Reșetnicov.

În replică, președintele legislativului, Igor Corman, l-a îndemnat pe Reșetnicov să respecte procedura, precizînd că asemenea informații pot fi solicitate de la membrii Guvernului în orice moment.

„Domnule Reșetnicov, dumneavoastră aveți dreptate cînd solicitați aceste informații. Dar depinde cînd se face acest lucru. Informațiile pot fi solicitate de către deputați oricînd”, a menționat Corman.

Artur Reșetnicov a insistat asupra faptului că Guvernul este obligat, conform legii, să prezinte informații în plenul Parlamentului, la solicitarea deputaților, însă propunerea comunistului nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Menționăm că, anterior, purtătorul de cuvînt al președintelui, Vlad Țurcanu, a refuzat să comenteze informațiile privind survolarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către avioanele NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?