Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Băsescu are un sfat pentru Leancă

13 mar. 2014,, 11:12   Politică
4331 4
Foto: noi.md
Președintele României, Traian Băsescu, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu evoluțiile conflictului ruso-ucrainean și impactul pe care îl poate avea acesta asupra Republicii Moldova, notează Mediafax. Băsescu a precizat în cadrul unei conferințe de presă că a avut deja o discuție cu președintele Nicolae Timofti pe marginea situației din Ucraina și Transnistria.

În context, președintele român i-a recomandat premierului Iurie Leancă să aibă grijă mai mult de relația Moldovei cu Rusia, și nu de vizitele la București.

„Am văzut o activitate febrilă în ultima perioadă, dar să știți că nu va folosi nimănui dacă premierul Leancă mai face cîteva plimbări pe la București și împreună cu Ponta atacă președintele. Leancă ar trebui să aibă grijă care este relația cu Rusia”, a precizat Băsescu.

Totodată, oficialul român a atenționat asupra pericolului care planează asupra Moldovei la ora actuală, precizînd că partenerii externi trebuie să fie pregătiți pentru un scenariu similar celui din Ucraina.

„A fost Georgia, este Ucraina şi poate urma Republica Moldova, ceea ce ar fi pentru noi şi partenerii noştri o uriaşă înfrîngere. Nu am putut anticipa Georgia, ne-a prins nepregătiţi Ucraina, am fi ridicoli dacă s-ar întîmpla ceva şi legat de Republica Moldova şi am fi tot nepregătiţi sau surprinşi”, a menționat Băsescu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?