Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un fost viceministru atenționează despre o eventuală FALSIFICARE a alegerilor

13 mar. 2014,, 09:43   Politică
5666 5
Foto: noi.md
Fostul viceministru al Afacerilor Externe Valeriu Ostalep trage un semnal de alarmă în legătură cu posibilitatea falsificării alegerilor parlamentare, care urmează să aibă loc la finele anului. În acest sens, Ostalep îndeamnă organizațiile internaționale să întreprindă anumite măsuri pentru a garanta desfășurarea unor alegeri corecte.

„Cred că trebuie să excludem de pe acum posibilitatea ca alegerile să fie falsificate. Stilul dubios, cu escrocherii politice, al actualei guvernări, inițiativa de modificare a Codului electoral – toate acestea mă fac să cred că există o tentație de a falsifica alegerile, iar acest lucru va cauza probleme de securitate Republicii Moldova. Asta va duce la destabilizarea situației și la izbucnirea unor revolte sociale”, a explicat Ostalep pentru NOI.md.

În opinia fostului viceministru, observatorii internaționali ar trebui să monitorizeze de pe acum situația și să formuleze o serie de recomandări clasei politice de la Chișinău. Ostalep a făcut referire și la necesitatea implementării Registrului electronic al alegătorilor.

„Există mai multe lacune în legislație, dar și inițiative care nu au fost duse pînă la capăt sau altele dubioase care ar putea fi folosite pentru o eventuală falsificare a alegerilor. Organizațiile internaționale trebuie de pe acum să facă o anumită expertiză și să formuleze recomandări pentru clasa politică de la Chișinău”, a conchis Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?