X 
Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4046

Tineretul Moldovei va putea beneficia de un grant din partea UE pentru dezvoltarea propriului business

12 mar. 2014,, 16:45   Economie
6659 0
Foto: infomarket.md
Tinerii din raioanele Floreşti, Şoldăneşti, Rezina, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan-Vodă pot beneficia de un grant din partea UE şi UDNP în sumă de pînă la $15 mii pentru dezvoltarea propriului business.

Vicedirectorul AXA Management Consulting, Vitalie Popa, a comunicat agenţiei "Infotag" că în baza planurilor de afaceri prezentate de candidaţi vor fi selectaţi 10 tineri în vîrstă de 18-35 de ani.

"Participantul trebuie să ne convingă de oportunitatea ideii sale de afacere. Acesta trebuie să acopere 10% din suma grantului ($1,5 mii). Planul trebuie să prevadă locuri de muncă pentru femei, pentru migranţi care au revenit în ţară, pentru reprezentanţii grupurilor social vulnerabile, iar cei care vor stabili un parteneriat cu reprezentanţii businessului din Transnistria vor avea prioritate", a spus Popa.

Potrivit lui, în afară de grant, cîştigătorii vor putea beneficia de consultări în decurs de 10 luni.

"De asemenea, cîştigătorii vor frecventa şase seminare de o zi pentru sporirea capacităţilor de administrare, două conferinţe de lucru de două zile fiecare. Se presupune crearea unei reţele de antreprenori tineri pe ambele maluri ale Nistrului, pentru a promova schimbul de experienţă și stabilirea relaţiilor pentru cooperarea pe viitor", a comunicat Popa.

Termenul de depunere a planurilor de afaceri expiră la 17 martie. Acestea pot fi depuse pe pagina web a AXA Management Consulting, care desfăşoară proiectul "Crearea oportunităţilor de angajare pentru tinerii din zona de securitate", în cadrul programului UE şi UDNP "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii".

Programul este preconizat pentru anii 2012-2015, cu un buget total de 10,6 milioane de euro, dintre care UE (9,5 milioane de euro) şi UDNP (1,1 milioane de euro). Programul susţine activitatea persoanelor de pe ambele maluri ale Nistrului în cinci domenii principale: dezvoltarea businessului, societatea civilă, îmbunătăţirea infrastructurii sociale, sănătate şi protecţia mediului înconjurător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?