X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Belgia va coordona implementarea în Moldova a standardelor europene ale controlului de vize

12 mar. 2014,, 15:36   Societate
4968 1
Foto: noi.md
Belgia va coordona implementarea în Moldova a standardelor europene ale controlului de vize şi activitatea operaţională a poliţiei. Declarația a fost făcută miercuri, în cadrul unui briefing susținut la Chişinău de comisarul general al Poliţiei Federale a Belgiei, Catherine de Bolle, şi ministrul moldovean de interne, Dorin Recean.

Potrivit agenţiei "Infotag", oaspetele a spus că, în baza planului de acţiuni comune pentru 2014, semnat de ambele părţi, la etapa iniţială anume guvernul belgian va ajuta colegii moldoveni (şi la nivel de guvern, şi la nivel de structuri de profil) să implementeze cele mai bune metode europene din acest domeniu. Este vorba despre principiile controlului tehnic şi psihologic în cadrul Sistemului european de supraveghere a frontierelor.

"Moldova deja dispune de acest sistem şi îi vor mai fi acordate instrumente de apreciere a riscurilor, analiza-express a documentelor la traversarea frontierei de către cetăţeni şi transportarea mărfurilor. La Haga, recent s-a stabilit un ofiţer de legătură al MAI al Republicii Moldova, care întocmeşte materiale analitice pentru poliţia moldovenească" a adăugat de Bolle.

Recean le-a mulţumit partenerilor europeni pentru ajutorul oportun, în special, în ceea ce priveşte Poliţia de Frontieră.

"Procesele de integrare între Moldova şi UE inevitabil duc la sporirea interacţiunii operaţionale între MAI şi organele de forţă ale statelor europene. Circulaţia cetăţenilor Republicii Moldova în UE va spori mai mult apropierea, dar aceasta trebuie să fie una sigură, atît pentru republică, cît şi pentru societatea europeană, în ceea ce priveşte neadmiterea manifestărilor criminale la frontieră", a spus Recean.

Planul de acţiuni semnat miercuri de cei doi demnitari mai prevede lupta cu criminalitatea, schimbul de date personale ale suspecţilor și interacţiunea internaţională a structurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?