Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Filat reacționează la acuzațiile aduse unui grup de deputați

12 mar. 2014,, 14:56   Politică
5610 9
Foto: noi.md
Modul în care presa a abordat solicitarea unui de grup de deputați privind construcția unui bloc locativ în capitală este regretabil. Declarația a fost făcută de liderul PLDM, Vlad Filat, care a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că parlamentarii au dreptul să înainteze asemenea demersuri Guvernului.

Potrivit lui Filat, asemenea proiecte au mai existat și în legislaturile anterioare. Liderul PLDM a subliniat că cheltuielile pentru construcția apartamentelor pentru deputați vor fi suportate exclusiv de către aceștia, iar bugetul public nu va fi afectat în niciun fel.

„În primul rînd, deputații nu vor primi locuințe, ci doresc să procure locuințe. Solicitarea este să fie lansat un proiect la fel cum au fost lansate în cazul medicilor sau al altor funcționari publici. Nu este vorba de implicarea banilor publici sau cadouri care să fie aduse deputaților. Această abordare este regretabilă. Aș vrea ca orice situație să fie prezentată opiniei publice, avînd la bază date, și nu speculații. Nu toți cei care au semnat demersul vor fi beneficiari ai apartamentelor respective. Vor mai fi categorii de funcționari publici care vor beneficia de aceste apartamente”, a remarcat Filat.

Și președintele Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, a menționat că acest proiect este unul necesar. „Sînt într-adevăr deputați care locuiesc în cămine, au mulți copii. Sînt poate și din cei care au ambiții exagerate. Este vorba de simțul măsurii fiecăruia în parte”, a precizat Hadârcă.

Amintim că un grup de 47 de parlamentari a înaintat un demers prin care solicită autorităților să aloce un teren de pămînt în capitală pentru construcția unui bloc de locuit destinat deputaților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?