Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Cecilia Malmstrom va veni la Chişinău la finele lunii mai

12 mar. 2014,, 12:15   Societate
4033 0
Foto: eunews.it
Comisarul pentru afaceri interne al UE, Cecilia Malmstrom, va veni la Chişinău în perioada 22-23 mai 2014.

Potrivit agenţiei "Infotag", marţi, în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, directorul general al Directoratului pentru Afaceri Interne al Comisiei Europene, Stefano Manservisi, a confirmat că cetăţenii Republicii Moldova ar putea călători fără vize în spaţiul Schengen către sfîrşitul lunii mai a anului curent sau cel tîrziu la începutul lunii iunie.

Acest proces coincide cu vizita la Chişinău a Ceciliei Malmstrom. Se presupune că oficialul european se va afla la Chişinău pentru a anunţa despre decizia UE de a ridica vizele pentru cetăţenii moldoveni. "Moldova este o ţară mică, care a decis să investească în stabilitate şi democraţie" a mai precizat oficialul european.

Stefano Manservisi a apreciat reformele implementate în Republica Moldova şi a opinat că relaţiile dintre ţara noastră şi UE trebuie consolidate.

"Moldova a ales într-o manieră liberă să se angajeze în parcursul de reforme pentru a cîştiga credibilitate, a contracara corupţia, a deveni capabilă să se integreze în UE. M-am străduit să fac tot ce-mi stă în puteri pentru a facilita acest proces. Urmează să lucrăm mai mult. Consider că viitorul Moldovei este unul strălucit", a afirmat oficialul european.

Natalia Gherman a menţionat că unica condiţie pentru ca cetăţenii moldoveni să poată călători fără vize în spaţiul Schengen este posesia paşaportului biometric.

"Pentru a preveni cazurile de migrare ilegală, în momentul trecerii hotarului european cetăţenii ţării noastre pot fi întrebaţi de exemplu care este scopul sau perioada aproximativă a călătoriei. Totodată, pot fi solicitate şi documente care pot confirma veridicitatea răspunsurilor", a spus vicepremierul.

Natalia Gherman a punctat acţiunile deja întreprinse în cadrul campaniei de informare şi comunicare pe dimensiunea integrării europene, îndeosebi informarea cetăţenilor Republicii Moldova despre regimul liberalizat de vize, şi a prezentat ultimele evoluţii în realizarea reformelor în domeniul justiţiei şi afaceri interne. Stefano Manservisi a efectuat marţi o vizită în Republica Moldova. În cadrul acesteia, şeful statului, Nicolae Timofti, i-a acordat oficialului european "Ordinul de Onoare" în semn "de înaltă apreciere a meritelor deosebite în activizarea procesului de integrare a Republicii Moldova în structurile europene".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?