X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Șevciuk s-a supărat: Transnistria niciodată nu a atacat pe nimeni

12 mar. 2014,, 11:04   Societate
4865 1
Foto: nr2.ru
Președintele autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, a răspuns astăzi la întrebările jurnaliștilor în legătură cu declarația directorului Departamentului pentru politică informațională a MAE al Ucrainei, transmite NOI.md cu referire la site-ul oficial al liderului de la Tiraspol.

În declarația respectivă se afirmă că partea ucraineană deține informații precum că „reprezentanții grupului operativ militar din Transnistria recrutează activiști și reprezentanți ai unităților de cazaci, pe care, sub masca localnicilor, urmează să fie trimiși la Odesa cu scopul de a destabiliza situația în regiunea Odesa”.

Răspunzînd la întrebările jurnaliștilor, Evgheni Șevciuk a declarat că este vorba despre „o dezinformare cu scopuri neclare”. „Îmi exprim regretul că această dezinformație a fost răspîndită de reprezentanții statului ucrainean, de MAE al Ucrainei”.

„Am încercat prin canale proprii să facem legătura cu reprezentanții Ucrainei pentru a obține confirmarea informației respective, care ar sta la evaluarea obiectivă a situației reale. Iar obiectivitatea constă în faptul că, pe parcursul istoriei sale, Transnistria niciodată nu a atacat pe nimeni, ci dimpotrivă, s-a apărat. Toate aceste „injectări” în spațiul informațional au anumite scopuri politice sau de alt fel, neclare pentru noi. Ele nu corespund situației obiective”, a declarat Șevciuk.

Anterior NOI.md a încercat să obțină comentariul serviciului de securitate al Transnistriei privind aceste date și alte zvonuri, însă fără succes.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?